Digitális Korrektúra 2013 - Előadók

III. Klausz Ferenc

III. Klausz Ferenc

Telenor Magyarország vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettes

 

Klausz Ferenc a Harvard Egyetemen szerezte gépészmérnöki diplomáját 1992-ben, majd a Pennsylvaniai Egyetem Wharton Intézetében végzett közgazdász MBA szakon 1997-ben.

Pályafutását az Amerikai Egyesült Államokbeli a CUC International szolgáltató vállalatnál kezdte, ahol többek között egy interaktív direct mail ügyfélszolgálati egység létrehozása köthető a nevéhez. 1997 és 2001 között az A. T. Kearney üzletviteli tanácsadó cégnél volt munkatárs, később a Stratégiai IT Osztály menedzsere, végül a Telekommunikáció és High Tech Osztály vezető menedzsere. 2001-től 2002 és 2004 között tett egy kisebb kitérőt Angliába, az Oracle csapatában lett először regionális e-stratégiai tanácsadó, majd üzletfejlesztési vezető. 2005-ben visszatért az A. T. Kearney-hez a budapesti iroda igazgatójaként. 2011 májusától a Telenor Magyarország vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettese. Ebben a pozícióban ő felel a jogi, szabályozási, a kommunikációs, a CSR és a stratégiai területekért.

Klausz Ferenc nős, egy gyermek édesapja. Amerikai és magyar kettős állampolgár, az Amerikai Kereskedelmi Kamara Igazgató Tanácsának tagja.

 

További előadók: