Korrektúra 2011 - Előadók

dr. Böröcz István

dr. Böröcz István

a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója

1990 és 1994 között kisgazda országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes, majd frakcióvezető, az önkormányzati-, belbiztonsági- és rendőrségi bizottság alelnöke, a mentelmi és összeférhetetlenségi bizottság tagja. Ugyanebben az időszakban a Magyar Vállalkozói Kamara alelnöke, 1994-től gazdasági és pénzügyi tanácsadó, vállalkozó.

1998 és 2000 között az APEH informatikai elnökhelyettesének külsős főtanácsadója, 2000 és 2002 között a Magyar Posta általános vezérigazgató-helyettese és igazgatósági tagja, ugyanebben az időszakban a Magyar Posta TETRA Rt-nek, valamint a Postabank Rt-nek is igazgatósági tagja.

2002-től a Holest Kft. társtulajdonosa és ügyvezetője. Az MTVA vezérigazgatói tisztségére tekintettel a Holest Kft. tagsági jogviszonyát megszüntette, ügyvezetői tisztségéről lemondott.

2010 elejétől a Műsorszolgáltatási Alap, majd a helyébe lépő MTVA Felügyelő Bizottságának tagja, 2011. január elsejétől 2011. február 28-áig pedig a Felügyelő Bizottság elnöke.

2011. február 7-étől a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap megbízott, majd 2011. március 1-jétől kinevezett vezérigazgatója. 

A médiatörvény értelmében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap támogatja a közmédiumok feladatainak ellátását, támogatja és elvégzi műsorszámainak előállítását, megrendelését, megvásárlását, tájékoztatási és egyéb tevékenységét, valamint gyakorolja a közszolgálati médiavagyon tulajdonosi jogait és kötelezettségeit. Az Alap kezelője a Médiatanács, a vezérigazgatója feletti munkáltatói jogkört, ideértve a kinevezését, a Médiatanács elnöke gyakorolja.

További előadók: