Korrektúra 2011 - Előadók

Radetzky András

Radetzky András

a Helyi Rádiók Országos Egyesületének elnöke, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettese

1994-ben alapította meg a Fehérvár Rádiót Székesfehérváron, amely a magyarországi elektronikus médiapiac szereplői között elsőként kapta meg az ISO 9002 minőségbiztosítási tanúsítványt. Cége alapító tagja a Helyi Rádiók Országos Egyesületének (HEROE).

1995 és 1996 között a legnagyobb - idegen nyelvű műsorokat készítő - német közszolgálati médium, a Deutsche Welle magyar szerkesztőségének munkájában vett részt. 1997-ben meghívást kapott a BBC Magyar Osztályától, 1999-ben pedig a párizsi Radio France International-nál (RFI) töltött el rövidebb időt. 2002-ben a Goethe Intézet ösztöndíjasaként utazott Északrajna-Vesztfáliába, Düsseldorfba, az Antenne Deutschland 2002 médiakurzusára. Ennek keretében a Rádio Köln-nél szerezhetett szakmai tapasztalatot.

Oktatóként public relations, rádiós, valamint kommunikáció- és médiaismereteket oktat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen, valamint több szakképzőintézetben. Az Oktatási Hivatal szakértőjeként rendszeresen végez szakértői tevékenységet.

2006 októbere óta a Helyi Rádiók Országos Egyesületének (HEROE) elnöke, 2007 óta az Európai Újságírók Egyesülete (EJ) Döntőbizottságának tagja, valamint a Magyar Public Relations Szövetség Elnökségének tagja. Utóbbi tisztséghez kapcsolódóan, valamint Erdélyhez és a Székelyföldhöz fűződő erős kötődése okán 2008 óta alapító-szervezője a csíkszeredai Public Relations Nyári Egyetemnek.

2009 szeptembere óta az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kar Szociológia Doktori Iskolájának Ph.D. doktorandusz hallgatója, ahol az Interdiszciplináris Társadalmi Kutatások doktori programjában vesz részt. Kutatási témája a helyi rádiózás helyzetének vizsgálata. 2011 nyarán jelent meg A helyi rádió c. könyve.

Dr. Erdő Péter bíboros kinevezése alapján 2011 márciusa óta a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettese, 2011 szeptemberétől pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának egyetemi tanársegédje.

További előadók: