A helyszín

Összekötve a kellemest a hasznossal, a két napos Korrektúra Médiakonferencia egy a szakmai és esztétikai szempontokat minden szempontból kielégítő helyen kerül megrendezésre, a Balatonalmádiban található Ramada Hotelben.

1. nap - 2011. november 29.

Háziasszony: Bényi Ildikó

Kérdezők: Kumin Viktória, Csermely Péter

 

9.45 Köszöntő

Bényi Ildikó

10.00 Csak a zene. Elveszett nemzedék? /moderátor: Kumin Viktória

Gyakran hangoztatott nézet, hogy a fiatalokat semmi más nem érdekli, csak a zene, a divat és a szex, vagyis teljesen felesleges bármilyen más tartalomszolgáltatással próbálkozni. Ha ez igaz, akkor a közszolgálatnak nem sok esélye van arra, hogy megszólíthassa a fiatalokat. Vagy mégis?

Lentulai Krisztián (Lánchíd Rádió), Görög Athéna (MTVA), Csiszár Jenő (Class Fm) és Horváth Gergely (MR2) megválaszolják a kérdést.

10.45 Kávészünet

11.00 Megnyitó előadás

Szalai Annamária, az NMHH elnöke

...

2. nap - 2011. november 30.

10.00 Megbilincselt Gutenberg? /moderátor: Csermely Péter

Hogyan érintette az újságírást a médiatörvény? Jogosak voltak az év eleji félelmek? Ért-e bárkit is bármilyen komoly megtorlás?

Szerető Szabolcs (Magyar Nemzet), Tóth Levente (Népszabadság), Illisz László (Figyelő), Ablonczy Bálint (Heti Válasz).

10.45 Sportcsaták titokban? /moderátor: Csermely Péter

A televíziós közvetítések jogai a szabad piacon találtak gazdára. Ebből következően előfordult, hogy rangos események jómódú, ámde csekély látogatottságú médiacégek kezébe kerültek. Indokolt-e a központi szabályozás?

Borbély Zoltán (MLSZ), Gyulay Zsolt (Forma 1), Mocsai Lajos (MKB Veszprém), Riskó Géza (Duna Tv).

...

Kiállítások a rendezvény idején

A rendezvény teljes ideje alatt megtekinthető az MTVA és az MTI Képalkotók című fotókiállítása, illetve a MissionArt Galéria Újabb médiumok a modern magyar képzőművészetben című összeállítása!